fbpx

Wie is de culturele activiteiten coordinator en wat doet hij?

De culturele activiteiten coordinator is staat klaar om de studenten te helpen en zorgt voor een goede verzorging van het gebouw, en neemt deel aan en organiseerd delen van het culturele programma, en probeert andere zoveel mogelijk te stimuleren om Spaans te spreken. Je zal ze vriendelijk en behulpzaam vinden, en elk van hen is zorgvuldig gekozen vanwege hun persoonlijke wens om hun Spaans te verbeteren, wat hen een goed voorbeeld maakt voor alle studenten omdat diegene net zoals hun is. Zij kunnen ook hetzelfde persoon zijn die je ophaalt en wegbrengt van en naar het vliegveld.

 

Zal er een Spaans sprekend (moedertaal) persoon aanwezig zijn bij de sociale evenementen?

Bij de meeste sociale evenementen zal er op zijn minst een van de Spaanse leraren meegaan en zullen je stimuleren en helpen om zoveel mogelijk Spaans te spreken tijdens deze evenementen.

 

Moet ik altijd Spaans spreken tijden de sociale evenementen?

Dit hangt af van het sociale evenement, zie het voorbeeld van een rooster in het sociaal evenementen programma. In Spaans Algemeen zal je aangemoedigd worden om zoveel mogelijk Spaans te spreken, en bij speciale evenementen zoals, Woensdagavond Totaal Spaansavond, zal dit op een leuke manier onder toezicht gebeuren. Sommige avonden zal het open gelaten worden welke taal er gebruikt wordt, als de focus op integratie ligt, welke bij Spark een van de hoogste prioriteiten heeft.

Moet ik aan elk sociaal evenement meedoen?

Natuurlijk niet. Het sociale evenementen programma is volledig optioneel. Al wordt er bij sommige evenementen wel aanbevolen, zoals het welkom drankje voor nieuwe studenten of de Totaal Spaanse avond  op woensdag, vanwege integratie redenen. Maar ook omdat voorbereiding ervan in de klas plaatsvindt en het een mooie gelegenheid is om je Spaans te oefenen.

Wanneer kan ik de foto´s bekijken van Sparkville?

Het gebouw Sparkville is compleet gerenoveerd en sinds mei 2011 beschikbaar. (zie accommodatie voor volledige informatie). Sparkville heeft 7 klaslokalen en 13 slaapkamers (10 ensuite) met daarnaast verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Omdat het gebouw volledig gerenoveerd is, zal het alle moderne accessoires bevatten, inclusief internet in alle kamers, maar ook een fijn modern gevoel. We zullen binnenkort aan deze pagina foto´s toevoegen van het gebouw. Zowel van voor de renovatie, tijdens, en het eindresultaat.

 

Moet ik meedoen aan het grensverleggende boekje?

Gedeelte van het boekje zullen behandeld worden in de klas en zal deel uitmaken van het leerproces. Maar studenten worden wel aangemoedigd en gemotiveerd om het gedeelte wat buiten de klas plaatsvindt, ook te doen. Afhankelijk daarvan is natuurlijk hoeveel tijd zij er aan willen besteden. Ongeacht of een student ervoor kiest om het boekje wel of niet te gebruiken, zijn we er zeker van dat het zal helpen om op ideeen te komen en mogelijkheden te bieden om hun leerproces te verbeteren.

Ik heb veel gelezen over de accomodatie, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden? Of moet ik in Sparkville verblijven?

Natuurlijk niet. Studenten kunnen kiezen uit gastgezinnen, prive appartementen en Sparkville. Gastgezin houdt in dat je bij een Spaanse familie verblijft, en biedt je waarschijnlijk het meest complete Spaanse ervaring. Prive appartementen bieden je waarschijnlijk het meest onafhankelijke en Sparkville het meest sociale ervaring. Studenten kunnen er ook voor kiezen om hun eigen accomodatie te vinden en zijn niet verplicht om gebruik te maken van Spark´s accomodaties.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d