fbpx

Är det inte bättre för mig att åka till ett större ställe än El Puerto?

Det beror på vad du vil ha ut av din språkupplevelse. Visst är det sant att storstäder kan erbjuda vissa fördelar som El Puerto de Santa Maria inte kan, men det är också sant att El Puerto, som småstad, har sina egna fördelar.  Om du har svårt att bestämma dig för vad som är bäst för dig så föreslår vi att du gör en lista, likt den nedan. Vår lista är från vårt perspektiv som utbildare, men även som gamla elever och personer som har bott både i Sevilla och i El Puerto. 

Faktor Bäst alternativ Förklaring
Kommunikationer Sevilla El Puerto är förbundet till både Sevilla och Madrid via tåg och det tar bara 10 minuter till Jerez, men på det stora hela har Sevilla bättre kommunikationer. 
Möjlighet att prata spanska utanför skolan El Puerto Självklart, om du pressar dig själv så har du vanligtvis inga problem att prata spanska nästan hela tiden i Sevilla. Dock är det fler turister i Sevilla, vilket gör att det pratas mer engelska, och med andra ord minskar dina chanser att prata spanska. Vi tycke rpersonligen att det finns fler möjligheter att göra detta i El Puerto.
Kulturella evenemang Samma fast olika Det mest uppenbara svaret vore Sevilla, men en av fördelarna med Spanien är hur mycket kulturella evenemang det fortfarande finns även i småstäder och byar. Ofta är dessa evenemang mer autentiska i småstäder. 
Historiska sevärdheter Sevilla Puerto är ingen ful ankunge, men den kan heller inte tävla med Sevillas yttre skönhet. Staden är helt enkelt en arkitektonisk pärla. Men gör detta att en elev har en bättre språkligupplevelse av sin resa och får det dem att faktiskt lära sig mer? Glöm inte att du kan ta en dagstur till Sevilla.
Museer, teatrar, gallerier etc… Sevilla El Puerto har en aktiv teater och några mindre gallerier och museer, men de går självklart inte att jämföra med de i Sevilla, så om detta är väldigt viktigt för dig föreslår vi att du åker till Sevilla.
Mysigare El Puerto Kanske en konstig kategori, men det är fantastiskt hur stolta Portuense är för deras stad, vilket har att göra med att El Puerto är ett väldigt trevligt ställe att bo på.  Läget, storleken och folks vänlighet gör att det är en mycket mysig och hemtrevlig stad att vara i. Trängseln det innebär att bo i en stor stad som Sevilla kan göra det svårt att uppfatta staden som mysig. 
Nattliv Samma men olika Än en gång kanske ett oväntat svar, men även om El Puerto inte kan mäta sig med antalet klubbar och barer i en storstad så innebär det inte att det inte har ett bra nattliv. El Puerto är en av spanjorernas favorit resmål året om och på grund av detta har staden ett bra nattliv  för sin ringa storlek. Det är dessutom kul med en stad där du kan gå ut och stöta på folk du känner, vilket är svårare i en storstad. 
Stränder El Puerto Inget snack om saken, men lite kuriosa är att El Puerto är vida känt för sina stränder, (den spanske kungen brukade semestra här på vägen till Mallorca). Inåt landet från maj till början av oktober är det mycket varmt, men i El Puerto kan det tack vare vindar från Atlanten vara upp till 10ºC kallare än i Sevilla, vilket är en trevlig paus från den olidliga hettan inåt landet på sommaren.
Bästa stället att plugga Samma men olika Vi vill självklart att du ska plugga på det ställe som passar dig bäst, vi hopaps att vi har kunnat hjälpa dig på traven i att fatta ditt beslut. Vi hoppas dock att du har El Puerto i åtanke på grund av dess fördelar, det är inte bättre än Sevilla, men annorlunda. 

 

Är inte El Puerto dött på vintern?

Nej. Även om befolkningen i El Puerto är större på sommaren (250,000) än på vintern (95,000) är staden absolut inte död  under vintern. El Puerto, tack vare dess historiska förflutna som en viktig handelshamn och Sherry stad, har alltid varit aktiv och spännande plats med majoriteten av alla restauranger och barer öppna året om. På det stora hela, älskar vi El Puerto på sommaren (vem skulle inte göra det) , men vinterna har många fördelar som sommaren inte har: mindre fulla stränder (man får fortfarande många nordiska sommardagar på vintern!), restaurangerna är lugnare och samam nattliv på sommaren fast med mindre turister. 

Vad är det för väder året om?

Ja, sommaren är varm, men städer längs Atlantkusten är svalare än städer inåt landet eller längs Medelhavet. Sevilla, Cordoba och Granada har normalt temperaturer på +40ºC medan El Puerto normalt har ca 30ºC och sällan mer än 35ºC. Från maj till slutet av september regnar det mycket sällan, 1-2 gånger, dock kan det ibland regna lite mer i början av maj.   Mars-april och oktober-november är vädret lite svalare och det är favorit tiden på året för de som vill komma bort från mörkret i Nord Europa. Normalt under denna tid är vädret som en sommar i Tyskland även om det ibland regnar några veckor, men regnar det här så regnar det säkerligen ännu mer i Norra Europa.   December – februari är som förväntat det svalaste (dock inte kalla) månaderna på året med temperaturer som väldigt sällan går ner till 5ºC men oftare håller sig på 10-20ºC.  Det är ofta soligt och många dagar kan vara som skotsk sommar, men det är under denna period som det regnar mest.

Om EL Puerto är en strandstad, vad gör man då om det regnar?

Ärligt talat samma sak som du skulle ha gjort i vilken annan stad som helst…stannar inomhus och gör så lite som möjligt….  Nej seriöst, även om El Puerto inte har så många kulturella sevärdheter inomhus som storstäder så har det fortfarande sin egen teater, några små museer och bodegas (vinkällare) så väl som många barer och ställen att äta. I Sparkville byggnaden : har vi dessutom sällskapsspel, hemma bio, gratis WiFi, för att inte nämna sällskap av dina klasskamrater, vilka ofta brukar hålla dig sysselsatt. Kom ihåg att regnet även ger dig möjlighet att göra den där spanskaläxan som din lärare gav dig!

Vill du veta mer om El Puerto de Santa Maria eller titta på våra spanskakurser.  Har du en fråga? Glöm inte att fråga vårt Spark team.

Se större karta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: