fbpx

El Puerto de Santa Maria har många vackra stränder, alla i Cadiz bukten med sina egna särdrag. Det finns dessutom stränder i området som inte är så välbesökta, men icke desto mindre vackra.

Följande är de fem huvudstränderna i El Puerto:

Playa Puntilla

*Playa Puntilla som ligger närmast El Puerto de Santa Marias centrum och har två väldigt bra  barer med många tapas alternativ. Ett perfekt ställe för en dag på stranden med närhet till förfriskningar!

*Valdelagrana är stranden närmast Cadiz och har en vacker 6km strand med imponerande strandpromenader och många barer, restauranger, glasstånd och uteserveringar.

Playa Muralla

*La Calita stranden / Playa Muralla, även känd som Puerto Sherry stranden och är den minsta av dem, men även den som har den trevligaste atmosfären och den ligger i huvudsak i en mini bukt i Puerto. Detta är ett perfekt ställe för promenader eller cykelturer på en lördag- eller söndagmorgon, eller för en fika eller lunch på en av restaurangerna som ligger på klippan ovanför stranden och har en makalös utsikt över Puerto Sherry bukten samt den större Cadiz bukten.

El Manantial beach

* Playa El Manantial / Fuentebravia, i närheten av den Amerikanska flottbasen i Rota, bjuder på en vacker utsikt över det öppna havet och basen samt har en mängd bra barer och tapas restauranger. En utmärkt plats att avnjuta tapas med en makalös utsikt av havet eller för att bara koppla av med en cocktail i handen på baren TK3.

Las Redes beach

* Playa las Redes  är en av de lugnare stränderna i El Puerto och det är här du finner flest surfare i El Puerto. Det finns gott om plats för att koppla av, sola, läsa eller leta efter snäckor och glas.

Kolla på denna underbara film om Puertos vackra stränder, du kan även hitta fler filmer om El Puerto här. Är du i behov av den där Spanska språksemestern nu?

Learn Spanish in SpainSpanish Language SchoolSpanish Course in Cadiz

Våra favorit stränder i området kring El Puerto innefattar:

* Bolonia, en underbar ödestrand med kristallklart vatten, en stor sanddyna och gamla ruiner bakom stranden.

* Playa de las tres piedras i Costa Ballena, en strand som helt och hållet försvinner när tidvattnet kommer in, vilket är den perfekta ursäkten för att besöka den Karibiskabaren ‘Aljedrez’  för lunch eller bara några öl.

* Conil, en vacker liten stad med en lång strand kantad av små stånd där du kan köpa smycken, halsdukar, en djembe och mycket mer!

Letar du efter en avkopplande och berikande semester, varför inte kombinera att njuta av El Puertos stränder och en Spanskakurs? Vill du ha mer information, tveka inte att kontakta oss via vårt önska informationsformulär eller i vårt chatrum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: