fbpx

Spaans in El Puerto

“De ideale plek om Spaans te leren.”

Gezellig samenzijn

El Puerto de Santa Maria ligt in Andalucia (Andalusië in het Nederlands) in Zuid Spanje gelegen aan de mooie kust van de ‘Costa de la Luz’. De stad ligt tegenover de baai van de historische stad Cadiz, en ongeveer 1 uur en een 15 minuten rijden van Seville. In tegenstelling tot de over het algemeen beter bekende Costa del Sol en Costa Brava, de Costa de la Luz (‘Kust van het Licht)  is nog niet ‘overgenomen’ door de noord Europese immigranten maar is wel een van de meest favoriete kunstlijnen van Spanje voor SPAANSE toerisme. Wat maakt dat het inwonersaantal in El Puerto in de winter ongeveer 100,000 is, terwijl het in de zomer  meer dan 250,000 is. Daarom is het mogelijk om in El Puerto het maximale uit je leer ervaring en uit de Spaanse cultuur en levenstijl te halen. Zonder het massa toerisme uit Engeland en Duitsland.

Plaza de España

“Historisch Puerto.”

El Puerto is een plaats rijk aan geschiedenis en cultuur. Na de Trojaanse oorlog, volgens de legende in Odyssee van Homerus, vluchte de Griekse Menestheus met zijn troepen door de Straat van Gibraltar en bereikte de rivier de Gualdalete.  Zij vestigen zichzelf  daar en vernoemden de poort naar Menestheus.  Nadat de Fenicische en Romeinse basis zich in El Puerto vestigde, was de stad tijden lang een een belangrijke Moorse poort genaamd Alcanatif, wat de Poort van het Zout betekent. Alfonso X van Castile veroverde de stad van de Moorse en hernoemde het Santa María del Puerto. Christopher Columbus II zijn expeditie naar Amerika, starte vanuit El Puerto de Santa María. Zijn piloot, Juan de la Cosa tekende de wereldkaart  (de eerste welke de kust van de Nieuwe Wereld bevatte) in El Puerto in 1500.

 

“De haard van sherry en Flamenco.”

El Puerto is bekend in Spanje voor zijn stranden, gastronomie, geschiedenis en cultuur. Ook woont de bekende Spaanse poeet Rafael Alberti hier. Het gebied is ook bekend vanwege de “corrida de torros” (het rennen van de stieren), Flamenco en Sevillanas dans welke geinspireerd is door de mix van kleurrijke ritmes van zigeuners en noord Afrikaanse muziek. El Puerto met Jerez en Sanlucar nabij gelegen, is ook een van de drie makers van de bekende Spaanse Sherry. Het is het thuis van de bekende “Osborne” zwarte billboard stier, langs wegen door heel Spanje.

In het kort, El Puerto de Santa Maria is niet alleen een mooie plaats, maar ook een leuke plek om Spaans te leren. De echt authentieke Spaanse cultuur te ervaren. Als je meer wilt weten over El Puerto, twijfel dan niet om het ons te vragen via onze contact pagina en check ook onze lijst met dingen die er te doen zijn in de omgeving van El Puerto om erachter te komen hoe leuk het is in El Puerto. Check ook hoe kom ik hier voor goedkope en handige manieren om vanuit verschillende plaatsen in El Puerto te komen.
Zie de locatie in google maps Ver mapa más grande.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: