fbpx

El Puerto de Santa Maria är känt för sin utsökta mat. Oavsett om det är en “dorada al sal” (havsruda kokad i salt) på en “chiringüito” (strandbar), “secreto iberico” (iberiskt griskött) på en “asador” (stekhus), chocos (bläckfisk) på en av de många fiskrestaurangerna eller bara tapas som du tycker om finns det tveklöst något för alla smaker och i alla prisnivåer. Priserna jämfört med kvaliteten på maten är ofta god och om mat är din grej så lovar vi att El Puerto inte kommer göra dig besviken.

Folk från hela Spanien (det finns till och med en gatskyllt i Madrid som visar vägen till restaurangen!) kommer till El Puerto för att äta på den “Spanien-kända” Romerijo fiskrestaurang, där fisken traditionsenligt serveras i papper och äts för hand. Även om du inte tycker om fisk eller skaldjur så är restaurangen värt ett besök bara för det kulturella upplevelsen, då det knappt finns en Portuense (person från El Puerto) som inte pratar passionerat om upplevelsen att äta där.  El Puerto de Santa Maria har även sin alldeles egna Michelin-Stjärne-restaurang, El Poniente, som av New York Times utsågs till en av 10 restauranger i världen som är värda ett besök.

Learn Spanish in SpainSpanish Language SchoolSpanish Course in Cadiz

En annan sak man inte får missa är att “tapear” (äta tapas) med lokalbefolkningen, som även om upplevelsen av en tapa restaurang är en högljud en (portuenses är inte speciellt tysta!) så är passionen som lokalbefolkningen har för sin mat inspirerande, även för de som normalt sett inte är intresserade av mat. De berättar historier för dig om de lokala tapas, om hur de tillagades, vilken del på djuret det är, var rätten fått sitt namn från… allt mycket fascinerande speciellt som du försöker förstå allt de säger på spanska! När man kombinerar all denna mat med den lokala Duff, Osborne eller Cabellero sherryn (El Puerto är ett av Sherryns hem) eller med ett rioja vin som lokalbefolkningen rekommenderat, kan “tapeando” vara en riktigt underhållande och kulturellt berikande upplevelse.

Det finns så många bra tapas barer och restauranger i El Puerto de Santa Maria, men nedan hittar du några av våra favoriter, men detta är bara ett fåtal av dem så fråga oss gärna om fler av våra favoriter:

I centrum:

Casa Flores, El Arriate, Romerijo, Pasta Gansa, Meson del Asador, Non solo Pasta

Runt sjukhuset / Spark:

El Faro, Bar Jamon, 24 h Diner, Cantina Zapata, Foster’s Hollywood, Bar El Chovi

Mot Rota:

El Laul, La Cabaña

I Puerto Sherry:

La Blanca Paloma, Crefoundie

Låter El Puerto de Santa Marias mat lockande, varför inte kolla kulturell information om staden eller om nattlivet?  Varför inte även kolla på våra Spanska i Spanien kurser?  Det finns något för alla.  Har du en fråga? Kontakta oss, vi hjälper dig gärna. Glöm inte att kolla på våra blogguppdateringar för vad som händer i området.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: