fbpx

Spanska i El Puerto de Santa María

Spanskakurser i El Puerto de Santa Maria
El Puerto de Santa Maria

Social get together

El Puerto de Santa Maria är beläget i Andalucía (Andalusien på svenska) i södra delen av Spanien längs den vackra “Costa de la Luz” kusten. Staden ligger mitt över “bahia” (bukten) från den historiska staden Cádiz och ca 1 timma och 15 minuter söder om den vackra staden Sevilla. Till skillnad från de mer kända Costa del Sol och Costa Brava,  har inte Costa de la Luz (“Ljuskusten”) “invaderats” av nordeuropeiska immigranter och det är dessutom en av Spaniens kuster där det finns flest spanska turister. Detta gör att El Puertos befolking växer från ca 100,000 på vintern till över 300,000 på sommaren. Tack vare detta är det lätt att maximera sin inlärning och upplevelse av en autentisk   Spanskkultur och -livsstil El Puerto utan ett “angrepp” av engelsk- och tyskturism.

Se större karta

Plaza de España

Plaza de España

Historiska Puerto

El Puerto är en stad rik på historia och kultur. Enligt legenden i Odysséen, flyr en grekisk officer, Menestheus med sina trupper, efter det Trojanskakriget, genom Gibraltarsundet till Guadalete floden.  De bosatte sig här och kallade hamnen Menestheus hamn. Efter att Fenicierna och Romarna bosatte sig i El Puerto, blev staden i några århundraden en viktig Morisk hamn som kallades Alcanatif vilket betyder Salthamnen. Alfonso X av Kastilen  erövrade staden från Morerna och döpte om den till Santa María del Puerto. Christopher Columbus andra expedition till Amerikas utgick från El Puerto de Santa María. Hans styrman, Juan de la Cosa ritade sin första världskarta (den första att innefatta den Nya Världen) i El Puerto 1500.

Learn Spanish in SpainSpanish Language SchoolSpanish Course in Cadiz

Hem till Sherry och Flamenco
Osborne Sherry

The Home of Osborne Sherry

 

Idag är El Puerto känt i Spanien för dess stränder, dess gastronomi, dess historia och kultur samt för att vara hem till den kände spanske poeten Rafael Alberti. Detta område är även känt för sin “corrida de torros” (tjurfäktning), Flamenco och Sevillansk dans som inspirerats av en blandning av de färgrika rytmerna i zigensk och nord Afrikansk musik. El Puerto, med närbelägna Jerez och Sanlucar, är även en av de tre tillverkarna av Spaniens kända Sherry. Eftersom regionen är hem till den kända “Osborne” ser man  reklamskyltar i form av svarta tjurar längs med vägarna i hela Spanien.

El Puerto de Santa Maria: En pärla för att lära sig spanska

El Puerto de Santa Maria är inte enbart en vacker stad utan även ett bra ställe att lära sig Spanska och gå en Spansk Språkkurs där du får uppleva autentisk spanskkultur.  Om du vill veta mer om El Puerto tveka inte att fråga oss via vår kontakt sida eller gå in på vår lista över saker att göra i och runt El Puerto samt titta på hur kommer man hit vilket är billiga och enkla sätt att ta sig hit på från de flesta destinationerna. Titta gärna även på våra videor från El Puerto de Santa Maria samt vår kompletta information under Spanska i El Puerto de Santa Maria kurser som vi erbjuder.  Läs vad våra före detta elever har att säga under El Puerto omdömessida och SparkSpanish facebook sida.
Se vart saker finns på google maps Se större karta.
Kolla in våra månatliga spanska online kurser med Sparks alldeles egna spansklärare! Email oss: info@sparklanguages.com om du vill föreslå ämnen till våra handledarvideor.

Tycker du om det du läser? Skriv in dig Nu.

Skriv upp dig så att du får  Sparks nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, videor, uppdateringar och alla typer av roliga saker!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: