fbpx

Vem är kulturaktivitets koordinator och vad gör denna?

Kulturaktivitets koordinatorn eller gamla elever som finns till hands för att hjälpa eleverna, ser till att byggnaden underhålls och deltar och organiserar delar av kulturprogrammet samt försöker uppmana elever att använda spanska så mycket som möjligt. Du är vänliga och hjälpsamma och de har alla valts på grund av deras egen vilja att hjälpa sin spanskainlärning framåt. Detta gör dem till bra förebilder för alla elever då de är exempel på hur bra man lär sig prata spanska om man bara tar tillfället i akt. De kan även vara de som hämtar och lämnar dig på flygplatsen.

Learn Spanish in SpainSpanish Language SchoolSpanish Course in Cadiz

Är det personer med spanska som modersmål med på de sociala aktiviteterna?

På de flesta socialevenemang är det minst en spansklärare med och se till att ni använder er spanska i mesta möjliga mån. 

 

Måste jag alltid prata spanska på de sociala evenemangen?

Det beror på vilket evenemang det är, se exempel på schema för dem i sociala evenemangsprogrammet. Vanligtvis uppmuntras spanska så långt det bara går och på vissa evenemang , t.ex. onsdag kväll Total Spanskakväll, kontrolleras detta på ett roligt sätt. Vissa kvällar är det upp till eleverna vilket språk som används, då fokus är på integration, vilket är viktigt för oss på Spark.

Spanish Language School in SpainMåste jag vara med på alla sociala evenemang?

Självklart inte. Det sociala evenemangsprogrammet är helt och hållet valfritt, däremot rekommenderas det starkt att delta på vissa av dem, såsom välkomstdrinken för nyanlända, eller Total Spanska underhållningskvällar på onsdagar, för att väl integreras i gruppen och för att förberedelser inför dessa görs på lektionstid samt för att det är ett bra tillfälle att öva på din spanska.

 

Vad exakt är “spräcka-bubblor-häftet”?

Alla vet att man bäst lär sig ett språk i landet det talas och det ger de bästa förutsättningarna för en snabb utveckling. Däremot är det inte samma sak att ha möjlighete att använda en massa spanska utanför klassrummet som att faktiskt göra det. Därför har vi tagit fram detta spräcka-bubblor-häfte. Tanken är att varje elev kommer till Spark och är inne i sin egen lilla språkbubbla och de som spräcker flest hål på sin bubbla, och låter mest spanska komma in och ut ur bubblan, är också de som lär sig och avancerar mest. Häftet tillhandahåller utmaningar att göras både i grupp och individuellt för att alla ska spräcka hål på sina bubblor och på så sätt optimera sin egen språkinlärning. Till exempel uppgift 1 kan vara att se en film på bio, uppgift 2 kan vara att skapa ett intercambio genom vårt språkutbytesprogram och så vidare.

Måste jag göra övningarna i “spräcka-bubblor-häftet”?

Delar av häftet görs på lektionstid och detta är såklart en del i inlärningsprocessen, men eleverna kommer även att uppmanas att göra resten utanför lektionstid, hur mycket eller lite man gör är upp till var och en. Oavsett hur mycket man använder häftet är vi övertygade om att det hjälper eleverna och ger dem idéer till hur de kan optimera sin inlärning.

 

Jag har läst mycket om boende på residenset, finns det andra boende alternativ eller måste jag bo på residenset?

Självklart inte. Elever kan välja medan att bo hos värdfamilj, i privata lägenheter och på Sparkville residenset. När man bor hos en värdfamilj, bor man hos en spansk familj och detta erbjuder nog den mest kompletta spanskupplevelsen. Att bo i en privat lägenhet ger nog den mest självständiga upplevelsen och Sparkville residenset den mest sociala.  Elever kan såklart välja att själva hitta boende, det är inte ett måste att välja något av de alternativ som Spark erbjuder.

Learn Spanish in SpainSpanish Language SchoolSpanish Course in Cadiz

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d