fbpx

El Puerto de Santa Maria är idealt beläget, inte bara för att lära sig spanska utan även för att göra dags- eller helgturer. Eftersom det är en liten stad finns det goda förbindelser till resten av Spanien med både tåg och buss, eller varför inte hyra en bil eller till och med cykel. Nedan följer några av våra favorit resmål som du inte bör missa.

Ferry to Cadiz

Färja till Cadiz

El Puerto är beläget rakt över bukten från den historiska staden Cádiz. Det mest njutbara sättet att ta sig till Cádiz är genom att ta Vaporcito (en gammal ångbåt) över havet, det är en resa som gör att du verkligen uppskattar Södra Spanien. Väl i Cádiz, kan du ströva längs de kilometerlånga strandpromenaderna eller upptäcka det bohemiska centrumet. Det finns många historiska sevärdheter att besöka som den vackra sandstens katedralen. Cadiz är perfekt som dagstur eller för en Spansk utekväll om du är beredd att ta morgonens första tåg tillbaka klockan 7!

Los pueblos blancos

Spanish Course in Spain

Zahara de la Frontera

Cadiz provinsen är hem till de idylliska “vita byarna” som är unika för Andalusien. Inspirerade av moriskkultur, har byarna en arabisk känsla över sig, med smala gator, men de andalusiska känslan är även närvarande. Här får du se Spanien i dess renaste form, bli inte förvånad om du ser plogar dragna av hästar, något man sällan ser i västra Europa. Den by som är lättast att ta sig till är Arcos de la Frontera och promenaden upp för berget till kyrkan för att se den makalösa utsikten mer än förtjänar ett besök. Ronda, i grannprovinsen Malaga är nog den som är mest känd, med sin Romerska bro, det är även staden där Ernest Hemmingway skrev många av sina böcker. Våra personliga favoriter är El Bosque och Grazalema som ligger i Sierra de Grazalema (som har ett mikroklimat som gör det till Spaniens regnigaste del) som är ett bra ställe för hajking, bergsklättring, cykling och/eller bara spendera en dag eller helg med vänner och upptäcka den vackra omgivningen.

Spanish Info Request Book Spanish Course Calculate Course Price

Öde stränder

Costa de la Luz står ut i jämförelse med Costa del Sol då det är mycket mindre bebyggt. Fiskebyar finns fortfarande i Cadiz och de har inte förvandlats till ett nytt Torremolinos med stora hotell och lägenhetskomplex som täcker Malagas kustlinje. Det finns många fiskebyar som man lätt tar sig till på en dags- eller helg tur. En av de mest kända är Tarifa, som är lite mer van vid turism än vissa av de andra stränderna eftersom det är Europas bästa ställe för windsurfing och kitesurfing. I Tarifa kan man även åka på val- och delfinsafari där man ser dem migrera till varmare vatten. Solnedgången är enastående där då man kan se Afrikas kust samtidigt som man simmar där Atlanten sägs möta Medelhavet.

Learn Spanish in Spain

Zahara de los Atunes

Andra bra dagsturer från El Puerto (du kan cykla de 20 km om du är en van cyklist) inkluderar Chipionas ‘Playa de las tres Piedras’  som erbjuder en rolig dagsutflykt och kan avslutas med en underbar ‘dorada a la sal’ på den Karibiskinspirerade baren ‘el Aljedrez’. Conil, el Palmar och Bolonia erbjuder även de fantastiska strandupplevelser i små fiskebyar, men vår favorit är ett besök till “la playa de los Alemanes” (uppkallad efter att äventyrliga tyskar sägs uppskatta dess underverk) vid Zahara de los Atunes. Ta dig upp till fyren och sen över på andra sidan. Där hittar du en vacker och avskild strand som oftast har bra vågor för t.ex. boogey boarding eller bara vacker gyllene sand för att koppla av och njuta av dagen.

Sevilla Giralda

Dagstur till den makalösa staden  Sevilla

Sevilla, en av världens vackraste städer, och Andalusiens huvudstad, är endast en 1 timma och 15 minuters tågresa från El Puerto de Santa Maria, en dags- eller helg tur dit är ett måste. Upptäck den vackra staden och dess makalösa sevärdheter; de makalösa Giralda och Katedralen, Plaza de España, koppla av i parken Maria Luisa, promenera runt i Alcazars trädgårdar -besök slottet – eller gå vilse bland alla mosaik affärer i Santa Cruz. Det finns något för alla och eftersom det ligger så nära El Puerto kan man åka dit på en endags shoppingtur, en utekväll eller en helg tur. Om du åker till Sevilla får du inte missa att köpa en bocadillo i det vackra ‘El Patio’ precis vid Plaza Nueva.

Andra saker du inte får missa

Ett besök till Jerez, en av de tre städerna som tillsammans med El Puerto de Santa Maria som tillverkar sherry (en felaktig version av stadens namn) och flamenco. Jerez har ett vackert centrum och en avkopplande känsla och den 15 minuter långa tågturen dit lönar sig. Jerez är även Spaniens mest kända stad för ridning och det är hem till  “Real Escuela del Arte Ecuestre” där man kan se föreställningar med (bokstavligt talat) dansande hästar, vilket drar turister från hela världen.  2002 års Ridsport VM hölls på denna plats och ett besök till ridsports museet är ett måste för alla hästälskare.  För oss, är Granada ett underbart ställe, med dess bohemiska känsla och mindre storlek erbjuder den ett alternativ till Sevilla. Att koppla av på Alameda, gå till ett av de arabiskabadhusen eller besöka en av de många Marokanska affärerna, är alla upplevelser i sig som gör en helgtur hit värt resan.  Sierra Nevada som ligger i närheten (med Spanska fastlandets högsta berg) erbjuder bra skidåkning upp till 6 månader om året.

Gibraltar rock

Självklart är du inte här för att åka till Storbritannien, men en dagstur till Gibraltar, som bara ligger 1 1/2 timma bort, är en fascinerande upplevelse. Med dess tvåspråkiga samhälle och fantastiska historia borde den definitivt finnas med på din “Att-göralista” – Har du alltid velat åka til Afrika? Ta dig till Marocko från Tarifa eller Algeciras och spendera en helg bland färger, dofter, mat och ett spektakulärt land! Dagsturer till Tanger från Tarifa är också möjliga och värt besväret om du inte har tid att stanna längre.

– Vill du veta mer om vad du kan göra i området, varför inte fråga oss på vår kontakt område?  Intresserad av området, varför inte kolla på våra Spanskakurser alternativ?

Spanish Info Request Book Spanish Course Calculate Course Price

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: