fbpx

El Puerto de Santa Maria staat bekend om zijn verfijnde keuken. Of het nu de “dorada al sal”  bij een “chiringüito” (strand bar), “secreto iberico” (iberische varkansvlees) bij een “asador” (steak restaurant), chocos (inktvis) bij een van de vele vis restaurants of gewoon tapas die je lekker vindt, er is ongetwijfeld iets voor iedereen in alle smaken en prijscategorien. Over het algemeen is de prijs kwaliteit verhouden uitstekend en als je een liefhebber hebt van goed eten, kunnen we je garanderen dat El Puerto je niet zal teleurstellen.

Mensen vanuit heel Spanje (er is zelfs een wegwijzer in Madrid die mensen naar het restaurant wijst!) komen naar El Puerto om bij het bekende Romerijo vis restaurants te eten, waar vis geserveerd wordt volgens traditionele style op papier en uit de hand gegeten word. Zelfs als je niet van vis houdt dan is het restaurant het zelfs waard om bezoeken als culturele ervaring. El Puerto de Santa Maria heeft ook zijn eigen Michelin ster restaurante, El Poniente, welke is beoordeeld door de New York Times als een van de 10 restaurants in de wereld die het waard zijn te bezoeken.

Iets anders wat niet gemist mag worden is te gaan “tapear” (tapas gaan eten) al kunnen de vele tapas restaurants wat luidruchtig zijn (portuenses zijn niet de meest stille mensen!). De passie van de bevolking voor eten is inspirerend, zelfs diegene die normaal gesproken niet een speciale interesse hebben voor eten. Zij zullen je verhalen vertellen over de lokale tapas, hoe deze bereid zijn, wat voor vlees het is en waar de naam van de tapas vandaan komt.. Fascinerend, vooral wanneer je het probeert te begrijpen in het Spaans! Als je dit eten combineert met met de lokale Duff, Osborne of Cabellero sherries (El Puerto is het thuis van de Sherry) of met een rioja wijn aanbevolen door een inwoner, “tapeando” kan zeker goed vermaak zijn en een cultureel en levendige ervaring.

Er zijn zoveel goede tapas bars en restaurants in El Puerto de Santa Maria, maar beneden vind je een aantal van onze favorieten. Het is maar een kleine selecte, twijfel dus niet om ons te vragen naar meer van onze favorieten:

In het centrum:

Casa Flores, El Arriate, Romerijo, Pasta Gansa, Meson del Asador, Non solo Pasta

Omgeving ziekenhuis / Spark:

El Faro, Bar Jamon, 24 h Diner, Cantina Zapata, Foster’s Hollywood, Bar El Chovi

Richting Rota:

El Laul, La Cabaña

In Puerto Sherry:

La Blanca Paloma, Crefoundie

Bevalt je het idee van El Puerto de Santa Maria´s eten, kijk dan ook bij culturele informatie over de stad of wil je meer lezen over het nachtleven?  Waarom dan ook niet kijken bij ons Spaans in Spanje Cursus?  De mogelijkheden zijn oneindig. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder. Vergeet ook niet om bij onze blog posts te kijken om te zien wat er gaande is in de omgeving.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: