fbpx

Wij bij Spark houden van El Puerto de Santa Maria en ons team bestaat uit of locale inwoners van El Puerto (Portuensen) die er niet aan denken om ook maar ergens anders te gaan wonen, of uit “guiris”: buitenlanders die verliefd zijn geworden op de stad en hier zijn blijven wonen. Hier beneden zie je onze persoonlijke tips over wat er te doen is in El Puerto. De meeste hiervan zijn ook in ons sociaal evenementen programma opgenomen. Vraag gerust, want we kunnen je er nog veel meer aanbevelen! Dit zijn onze favorieten:

 

Een strandwandeling

El Puerto heeft 5 verschillende stranden en elk van deze is het niet alleen waard voor het zonnebaden, maar ook voor een ochtend of middag wandeling langs het prachtige gouden zand, wat het hele jaar door mogelijk is. Onze meest favoriete is om naar Puerto Sherry te wandelen en hier een tweede ontbijt of lunch naast een klein strand en omgeven door gekleurde huizen met een prachtig uitzicht op de baai van Cadiz. De perfecte manier om te relaxen en te genieten van het goede leven!

Aanbevolen wandelingen:

–  start in Fuentebravia (je kan een locale bus nemen daar naartoe) en loop de 5 kms terug langs het gouden strand naar Puerto Sherry of doe het precies andersom en lunch in Fuentebravia bij een van de geweldige restaurants bovenaan het strand met prachtig uitzicht op zee. – Start bij Sparkville accomodatie en loop naar Playa Puntilla en dan langs de promenade en de zeilvereniging om vervolgens in Puerto Sherry te eindigen. – Neem de bus naar Valdalagrana en wandel de 5-7 km langs het strand, verwonderd door het mooie uitzicht op Cadiz eventueel met een pauze tussendoor voor koffie of een biertje!

 

Een  Portuense nacht stappen

Niet lang geleden, kwam de Spaanse koning op vakantie en nam deel aan El Puerto Regata(zeil wedstrijd). Je kan je dus voorstellen dat Puerto volledig uitgerust is met restaurants, bars en nachtleven om tegemoet te komen aan het hoge spaanse toeristen aantallen. Een geweldige nacht uit kan beginnen in centrum bij onze favoriet El Asador (zorg er wel voor dat je aan de bar staat voor de beste tapas selectie) of Bar Betis en ga vanuit daar verder naar artdeco Blanco y Negro voor een rustig drankje omgeven door kunst van locale El Puerto kunstenaren. Daarna door naar Bar and Co(of een van de vele dans clubs) om te dansen tot in de vroege uurtjes. El Puerto is ook bekend vanwege de restauranten en of het nu lekkere dorada bij een chiringuito (strand bar) of een traditionele Spaanse maaltijd bij een van Puertos vele restaurants, er zijn opties genoeg voor alle prijscategorien en de kwaltiteit is over het algemeen erg goed. Voel je vrij om ons om tips te vragen en we zullen je de juiste weg wijzen.

 

Een bodega tocht

Ja, je kent allemaal de kroegentoch wel, maar in El Puerto bestaat iets zoals een bodega tocht waar je van bodega (de plek waar ze wijn maken) naar bodega gaat om de locale variatie van Sherry te proeven. Vaak inclusief sherry´s welke alleen verkrijgbaar zijn in dergelijke bodega. Wanneer je deze combineerd met lekkere tapas, goed gezelschap en een wandeling door de straten van het oude centrum onderweg naar de volgende bodega. Een leuk activiteit voor een namiddag in het weekend. We bevelen je aan te stoppen bij Sherrega “7 esquinas” als onderdeel van de bodega tocht of als een leuke plek om naar toe te gaan tijdens het weekend.

 

Tweede ontbijt

Start je dag met een typisch Andalusisch tweede ontbijt: een ‘mollete’ (typisch jummie stuk toast) met ‘jamon’ (het typische serrano ham van Spanje) en ‘tomate’ (een light type tomato puree), een koffie (solo, zwart, o con leche, met melk) en een zumo de naranja natural (verse sinaasappelsap), voor minder dan 4 of 5 Euro in elke bar in El Puerto. Combineer je ontbijt met het lezen van een Spaanse krant (Diario de la provincia de Cadiz als je locale nieuws wilt lezen, El Pais of El Mundo heeft iets meer aanzien of de voetbal tijdschriften El Marco of el As als je niet zonder de voetbal uitslagen kunt) en geniet van het schijnen terwijl je droomt over hoe het leven zou moeten zijn..

 

Kennismaken met de locale bewoners

Mensen uit Andalucie staan bekend om hun sociale en open houding, met name wanneer zij omgeven zijn door eten en drinken. Portuenses (locale bewoners) zijn net zo, dus verbaas je niet als je aangesproken wordt tijdens een wandeling op het strand of terwijl je van je tweede ontbijt geniet. Weindig locale bewoners spreken engels, en nog minder een andere Europese taal. Dus deze gespreken zijn altijd in het Spaans wat je een uitstekende gelegeheid biedt om je plaatselijke kennings te verbeteren over de beste plekken om te eten, te dansen of te shoppen! Bij de natuurlijk vriendelijke locale bewoners weet je zeker dat je je Spaans verbeterend en wie weet lijdt het zelfs tot meer…

 

Andere favorieten

– Volg de historische rode route langs de touristische route door het centrum van El Puerto, langs de bekende Plaza de Torros (de breedste stierenvecht arena in Spanje), de Gothische kerk (ook wel bekend als “la iglesia mayor”), kasteel San Marcos (met zijn prachtige Moorse architectuur) maar ook een van de 100 jaar oude palacios (paleisen) die opgesteld staan in Puertos hoofdstraat. Puerto is niet zo historisch als Seville maar het heeft genoeg in een rustiger en huiselijker omgeving.  – Elke dinsdagochtend is er een zigeuners markt op de boulevard tussen de rivier en playa Puntilla strand. Je kan hier honderden stalletjes met hebbedingetjes vinden voor jou of iemand anders, zoals sjaals, kunst, schoenen of sieraden. Ook dit is leuk te combineren met een wandereling langs de pier.  – We hebben nog zoveel meer tips dus twijfel niet om hiernaar te vragen.. – Bekijk ook  Wat te doen in omgeving El Puerto voor meer bezichtigingen en dagjes weg in de omgeving van El Puerto.

Bekijk ook onze Spark blog posts voor meer persoonlijke ervaringen over het stappen in El Puerto, het eten van tapas en ook het laatste nieuws over wat er op het prgramma staat in de stad en en een aantal geweldige videos over de omgeving.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d