fbpx

Spaanse talenschool

WOENSDAG – MARIO’S

Woensdagavond is het altijd Spark en Español. Dat houdt in dat iedereen de hele avond Spaans moet praten. Na drie dagen Spaanse les werden we deze avond gelijk voor de leeuwen gegooid. Iedereen uit mijn groep (de beginners) was er van overtuigd dat we hier helemaal in zouden gaan falen. Want ondanks dat we in een hele korte tijd veel nieuwe woorden geleerd hebben, is het maken van een correcte zin nog totaal niet in zicht. Vanavond gingen we naar Mario’s, dit is een klein winkeltje/barretje waar veel verschillende wijn, olijfolie, ham en typische Andalusische delicatessen verkocht worden. Het is gebruikelijk bij Mario’s dat je staand een glas wijn aan de toonbank drinkt en daarbij verschillende hapjes op een schaaltje besteld. Zo ook wij, in de ochtend hadden we tijdens de les al de namen geleerd van de vijf hammen en worstjes en de twee kazen die we die avond zouden gaan proeven.

Spaanse Cursussen Spaans in SpanjeSpaanse Cursussen

We werden opgedeeld in twee teams en de uitdaging was om zo veel mogelijk informatie te verzamelen door het stellen van vragen aan Mario, de eigenaar van de winkel. Zo moesten we onder andere ontdekken wat ‘alcachofa’ was, welke kaas typisch is voor deze regio en wat het verschil is tussen de wijn die we dronken uit Cadiz en de Rioja. Wie als eerste de informatie compleet had was de winnaar van de avond. En er was ook een individuele kampioen, degene die het meest zijn of haar best deed om Spaans te praten. Na heel wat verkeerde woorden en vervoegingen van de werkwoorden stonden we toch versteld dat we met elkaar en de gasten in de bar aan het praten waren met alleen maar Spaans! Mario’s is één van die typische plekken waar je zonder kennis waarschijnlijk gewoon langs zou lopen, maar omdat het Spark-team hier al een tijd woont weten zij beter waar de echte Spanjaarden vertoeven. Onze ervaring bij Mario en het praten in het Spaans, zorgde dat wij ons net iets minder buitenlander voelden dan daarvoor.

Spaans in AndalusieSpaans Online LessenSpaanse talenschool

%d bloggers like this: