fbpx

Spaans Blog: Martine – Deel Drie

Spaanse Cursussen in Spanje

DONDERDAG – PUB QUIZ

Na de Spaanse avond is iedereen in de klas duidelijk meer zelfverzekerd over het spreken van het Spaans. We corrigeren elkaar nu ook zodra iemand zich in het Engels wil uitdrukken. We zijn intussen bij het hoofdstuk aangekomen waarin we elkaars uiterlijkheden en karaktereigenschappen kunnen omschrijven. Vervolgens blijven we elkaar complimenten maken over hoe ‘amable’ (vriendelijk), ‘divertido’ (grappig) of ‘delgado’ (slank) we wel niet zijn. Tot slot spelen we ‘wie ben ik’, met Spaanse beroemdheden. Ik had niet gedacht dat ik spelletjes in de les zo zou kunnen waarderen, maar het is echt een hele goede manier om zinnen te leren maken. Maar bovenal hebben we vooral heel veel lol tijdens het spelen.

Spaanse Cursussen Spaans in SpanjeSpaanse Cursussen

Op het culturele programma van de avond staat een pub quiz. Deze wordt anders dan de naam zou vermoeden in Spark zelf gehouden. De quiz is verdeeld in vijf categorieën en alle vagen zijn in het Spaans. Gelukkig is Neil (uit Schotland) een goede vertaler voor onze soms vragende blikken. De ronde met films raden gaat ons redelijk goed af, maar zodra we bij het geschiedenis onderdeel komen valt iedereen compleet stil. Opeens beginnen we allemaal te twijfelen op welke datum Amerika onafhankelijk geworden is en wanneer Neil Armstrong op de maan landde. Hoe meer Spaanse woorden, hoe zenuwachtiger we lijken te worden. Toch weet mijn team te winnen doordat de laatste rond het zingen van liedjes is. Hierdoor waren we meteen goed opgewarmd voor wat er daarna zou komen: Kale, ‘onze vader’ uit Finland, pakt zijn ukelele erbij en aan tafel zetten we het zingen in het Spaans rustig door. De wijn vloeit wederom rijkelijk en ook  de docenten van Spark komen er gezellig bij zitten.

Spaans in AndalusieSpaans Online LessenSpaanse talenschool

%d bloggers like this: