fbpx

Is het niet beter om naar een grotere stad te gaan dan El Puerto?

Nou, dat hangt af van wat jij zoekt in je taal ervaring. Het is waar dat grotere steden bepaalde voordelen kunnen bieden dat El Puerto de Santa Maria niet kan, maar het is ook waar dat El Puerto zijn eigen specifieke voordelen heeft van het leven in een unieke kleine stad. Als je twijfelt over wat het beste is voor jou, raden we je aan een lijst te maken, ongeveer zoals hier beneden weergegeven. Welke in ons geval niet alleen gebasseerd is op ons inzicht als educatoren, maar ook op afgelopen studenten en mensen die in Seville en El Puerto hebben gewoond:

 

Factor Beste optie Uitleg
Transport Connecties Seville El Puerto ligt op de hoofdverbinding van de trein naar Seville en Madrid, en is daarnaast ook 10min bij Jerez vandaan.
Mogelijkheden tot Spaans te spreken buiten de klas. El Puerto Natuurlijk, als je jezelf ertoe dwingt heb je in Seville geen probleem om Spaans te spreken grotendeel van de tijd. Toch is de realiteit dat meer buitenlanders naar Seville komen voor vakantie, waardoor er meer Engels gesproken wordt, wat de mogelijkheid tot Spaans spreken af doet nemen. Wij denken zelf dat El Puerto betere mogelijkheden biedt in deze omgeving.
Culturele Evenementen Hetzelfde maar toch anders Het meest voor de hand liggende antwoord zou Seville zijn. Maar toch, een van de schoonheden van Spanje is hoeveel culturele activiteiten nog bestaan in kleine steden en dorpen. Vaak hebben deze gelegenheden een meer authentiek karakter in kleinere plaatsen.
Historische monumenten Seville Puerto is geen lelijke plaats, maar het kan overduidelijk niet opdoen tegen de schoonheid van Seville. Maar maakt dit dat een student zijn leerervaring leuker vindt of dat hij daadwerkelijk meer leert? Vergeet niet dat je Seville kan bezoek als dag uitje.
Musea, theaters, galleries etc… Seville Puerto heeft een actief theater en een aantal kleine galleries en musea maar opnieuw, het kan met geen mogelijkheid vergeleken worden met Seville. Dus als deze gebieden belangrijk zijn voor je, raden we je aan om naar Seville toe te gaan.
Gezelligheid El Puerto Een vreemde categorie maar het is ongelooflijk hoeveel trots een Portuens heeft voor zijn stad. Dit komt simpelweg van het feit dat El Puerto een leuke plek is om te wonen. Locatie, grote en vriendelijkheid van de mensen maken het gezellig en huiselijk om er te zijn. In tegenstelling van een stad als Seville waar de gezelligheid wat moeilijker te waarderen is.
Nachtleven Hetzelfde maar toch anders Misschien weer een verassend antwoord, maar ondanks dat El Puerto niet tegen het aantal clubs en bars opkan van een grote stad, wil dat niet zeggen dat het geen goed nachtleven heeft. El Puerto is het hele jaar een favoriete bestemming voor Spaanse tourisme en om deze reden heeft het nachtleven een hoge kwaliteit voor de grote van de stad.  Het is leuk om uit te gaan in een stad waar je daadwerkelijk iemand kan tegenkomen die je kent, wat niet mogelijk is in een grote stad.
Stranden El Puerto Geen competitie hier natuurlijk, maar wat minder bekend is, is hoe bekend El Puerto´s stranden zijn (de Spaanse koning kwam op vakantie hier, voordat hij naar Mallorca ging) omdat het in de binnenlanden vanaf mei ontzettend heet kan zijn – tot oktober wanneer vaak de temperatuur in El Puerto (vanwege de Atlantische wind) tot 10ºC koeler kan zijn dan in Seville. Wat een verademing kan zijn in vergelijking tot de hitte in de binnenlanden van Spanje.
Best plek om te studeren Hetzelfde maar toch anders Wij willen ook dat jij studeert op de plek die voor jou het beste is. En als dat Seville is, dan hopen we dat deze lijst je helpt die keuze te maken. Maar tegelijkertijd, hopen we natuurlijk ook dat je door deze lijst de overweging maakt naar El Puerto die op zijn eigen manier voordelen heeft, maar niet beter is dan Seville. En andersom ook niet slechter is dan Seville.

 

Is El Puerto dood in de winter?

Nee. Al is het inwonersaantal in El Puerto groter in de zomer (250,000) dan in de winter, (95,000) de stad is in geen enkel geval dood in de wintermaanden. Puerto, vanwege zijn historische verleden als een belangrijke haven voor handel en Sherry, is altijd een levendig en gezellige plek met het meerendeel aan bars en restaurants open het jaar door. We houden allemaal van de zomer in El Puerto (wie niet!) maar de winter biedt zeker vele voordelen die de zomer niet heeft: minder volle stranden (je zult nog vele noord Europese zomer dagen hebben in de winter!), rustigere restaurants en hetzelfde nachtleven als zomers maar dan zonder de vele toeristen.

Kan je me vertellen hoe het weer is door het jaar heen?

De zomer is heet maar belangrijk detail is dat de Atlantische kust plaatsen veel koeler zijn dan steden in de binnenlanden en iets koeler dan die aan de middellandse zee. Seville, Cordoba en Granada hebben de gemiidelde temperatuur van +40ºC terwijl het in El Puerto gemiddeld 30ºC is en zeer zelden boven de 35ºC. Van mei tot het eind van september  regent het zelden. En met zelden bedoelen we ook echt zelden, misschien een of twee keer in die periode. Al kan er in het begin van de maand mei nog wel meer kans zijn op regen. Maart – april en oktober -november hebben koelere temperaturen en is de beste periode voor mensen die in noord Europa wonen en nog graag van de heerlijke temperaturen hier in zuid-Spanje willen genieten. In deze maanden is het hier vergelijkbaar met de Duitse zomers, hoewel er ook nog wel regen kan vallen.
December – februari zijn de koelste maanden (maar we gebruiken het woord koud expres niet) met maanden in het jaar waar temperaturen zelden onder de 5ºC zakken, maar normaliter zo rond de  10-20ºC zitten. Het is veelal zonnig en vele dagen voelen als Schotse zomer dagen. Maar in deze periode is er meer kans op regen.

 El Puerto is gelegen aan het strand, wat kunnen we doen wanneer het regent?

Om eerlijk te zijn waarschijnlijk hetzelfde als je zou doen wanneer je een stad in het binnenland zou bezoeken. Binnen blijven en niets doen.. Nee, in het serieus is er genoeg te doen. Het heeft misschien niet dezelfde culturele activiteiten als grotere steden zoals Grananda of Toledo, maar het toch echt ook veel activiteiten die zeker bezoekwaardig zijn. El Puerto heeft zijn eigen theather, enkele kleine musea, bodega´s (wijnkelders) en er zijn ontzettend veel goede en gezellige barretjes en restaurants.
Ook aanwezig in Spark zijn bordspellen, televisie, gratis WIFI,  en uiteraard het gezelschap van je medestudenten. En uiteraard wanneer het regent heb je de tijd en de kans om die ´huiswerk´activiteiten te doen die je Spaanse leraar vroeg je te doen!

Wil je meer weten over El Puerto de Santa Maria of je wilt meer weten over de Spanish Courses.  Heb je een vraag?  Vraag het gerust aan ons, het Spark team.

View Larger Map

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: