fbpx

Toen ik 12 was begon ik met danslessen. Ik begon met de meest bekende dansen in Nederland, de latin en ballroomdansen. Omdat ik uit een echt Nederlandse familie kom, ben ik niet opgegroeid met dans. De enige dans die mijn familie goed onder de knie heeft is de ‘polonaise’ (bekende dans in Nederland). Maar vanuit een dansers perspectief kan ik het niet echt een dans noemen. Maar hier in Spanje leren de mensen al dansen vanaf hun geboorte. Maar welke dansen zijn nu het meest populair in Spanje? Er zijn verschillende dansen om uit te kiezen, bijvoorbeeld flamenco, paso doble en salsa. Één is populairder dan de ander. Maar het meest belangrijke wat ze met elkaar gemeen hebben is de passie en emotie die de dansers in hun dans stoppen.

Flamenco is heel bekend in Spanje, vooral in het zuiden. Het is een dans van passie en emotie. In het begin luisteren de flamenco dansers naar de gitaar en de andere instrumenten en beginnen dan langzaam te dansen. De dans bestaat uit mooie armbewegingen en gestamp op de vloer.

Paso doble, de dans van de matador en de rode cape. De dans is afgeleid van het stierenvechten. Het is heel sierlijk hoe de vrouw om de man danst, maar tegelijkertijd zijn het hele krachtige bewegingen. Het is een hele mooie dans met veel passie.

En als laatste maar zeker niet de minste; salsa. In het zuiden is het niet de populairste dans, maar er zijn nog steeds veel mensen die het kunnen dansen. Tijdens de dans vertellen de dansers een verhaal met hun bewegingen.  Je moet de muziek goed aanvoelen en één zijn met je dans partner, om zo het gevoel van salsa echt te beleven.

%d bloggers like this: